eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Török Gábor: nincs egyértelmű kihívó

Török Gábor: nincs egyértelmű kihívó

Még mindig nincs egyértelmű kihívója ellenzéki oldalról Orbán Viktor miniszterelnöknek – vélekedett Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

2010 óta az ellenzéki oldalon nem sikerült eldönteni, hogy melyik párt a kormánypártok legfőbb kihívója, és ez továbbra is nyitott kérdés – vélekedett Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző szerint

a kihívó szerepéért is hosszan elhúzódó verseny alakult ki,

amelynek a közvélemény-kutatások alapján nincs egyértelmű végeredménye.

Az ellenzéken belül négy olyan erő van, amely okkal pályázik arra, hogy parlamenti mandátumokat fog szerezni: a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP. Mivel nincs egyértelmű kihívó, ezért nem mondhatjuk ma azt, hogy az ellenzék, hanem többesszámban kell használnunk ezt a fogalmat és ellenzékekről kell beszélnünk - fejtette ki.

Török Gábor azonban a sokszínű ellenzéki erő mellett is

elképzelhetőnek tartja a Magyarországon eddig szokatlan koalíciók megalakulását

adott esetben.

„Abban nem nagyon van kétség bennem, hogy ha elméletileg előállna egy olyan helyzet, amikor az ellenzéknek, az ellenzéki politikai erőknek többségük van a magyar parlamentben, akkor lehet, hogy megkísérelnék a kormányalakítást” - mondta Török Gábor, ám hozzátette: azt megítélni, hogy mindez kormányképes kabinethez vezetne-e már sokkal nehezebb kérdés.

„Nagyon nehéz lenne mondjuk egy Jobbik-MSZP koalíciót elképzelni, nem véletlen, hogy a választási együttműködés is nehezen elképzelhető mai állapotában ezen két politikai erő között, de látni ilyenre is példákat” - vélekedett.

A politikai elemző kiemelte: azt sem zárja ki, hogy a Fidesz az MSZP-vel kormányozzon, vagy a Jobbikkal vagy az LMP-vel, pedig végiggondolva elképzelhetetlen távolságok vannak a pártok között. Ha tehát a mai kormánypártoknak hiányozna néhány mandátum a kormányalakításhoz, vélhetőleg megállapodnának valamelyik jelenlegi ellenzéki erővel, hiszen – mint Török Gábor mondta – külföldön számtalan példát találni hasonlóra, mivel a politika nem szeretetről, hanem az érdekekről szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×