Durva veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség - ijesztő fotó

Infostart
2018. március 6. 16:36
Tehergépkocsik ponyvájáról lehulló jégdarabok okozta veszélyre hívja fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tehergépjárművek tetejéről lezuhanó jégdarabok miatt az elmúlt napokban több anyagi káros és egy személyi sérüléses közlekedési baleset is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A KRESZ előírása szerint a járművezető, mielőtt elindulna a telephelyről, köteles a kormányberendezés, fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát, működését és a hatósági jelzések meglétét ellenőrizni. A Rendkívüli időjárás, havazás, jegesedés esetén indokolt a tehergépkocsik tetejét, ponyváját is szemrevételezni és a vizet, havat, jeget indulás előtt eltávolítani!

Ismételten felhívjuk a járművel közlekedők figyelmet, hogy ponyvás, vagy rakománnyal teli tehergépkocsi mögött haladva még nagyobb követési távolságot tartsanak, hogy legyen idő fékezni és biztonságosan lehúzódni az útpadkára, ha bármilyen váratlan esemény történik!