Bevonultatnák a nyugdíjas rendőröket - lapszemle

Infostart
2018. március 5. 08:08
A Világgazdaság arról ír, hogy bővítenék a munkát vállaló idősek körét: ha a kormány úgy dönt, a nyugdíjas rendőrök és tűzoltók is beléphetnek a nyugdíjas szövetkezetekbe.

A Magyar Idők a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőjével készített interjút, aki elmondta: a poggyászlopásokat kizárólag a légitársaságok által megbízott cégek alkalmazottai követték el. Török Zoltán dandártábornok szerint a földi kiszolgálószemélyzet üzleti hírnevének is jót tenne, ha a profitból bizonyos összeget vagyonbiztonságra költenének, de akár törvényileg is elvárható volna, hogy magas minőségbiztosításnak feleljenek meg.

A Világgazdaság arról ír, hogy bővítenék a munkát vállaló idősek körét: ha a kormány úgy dönt, a nyugdíjas rendőrök és tűzoltók is beléphetnek a nyugdíjas szövetkezetekbe. Jelenleg 101 ilyen szervezet működik, amelynek célja az idősek munkavállalásának segítése.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a TAO rendszer bevezetése óta csaknem száz milliárd forint jutott a kosárlabdára. A jelenlegi szezonban 28 milliárd forint támogatási pénzt hagytak jóvá, ebből 13,7 milliárd forintot hívtak le eddig. A játékosok száma 2011 óta megduplázódott, jelenleg 66 ezer kosárlabdázót tartanak nyilván.

A Portfolio cikkéből kiderül: lakásvásárlás esetén milliókat bukhat az, aki nem elég körültekintően jár el, és nem úgy, vagy nem akkor kapja meg a kívánt összeget, amikor azt szeretné. A fizetési ütemezés komoly hatással van például arra, hogy mikor kell értékesítenünk a korábbi ingatlanunkat, illetve mennyi ideig kell megoldanunk a lakhatást máshogyan. De az sem mindegy, hogy a fejlesztő számláján pihen-e a pénzünk, vagy a sajátunkon.

A Világgazdaság arról ír, hogy erős, 6-7 százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok húsvétkor a sonka, a tojás, a kalács és az édességek iránti kiemelt kereslet miatt. Egyesek mérlegelik a nyitvatartás meghosszabbítását, mások kitartanak a megszokott záróra mellett.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: a március 1-jén forgalomba állított új ezerforintos bankjegyek egy része idővel akár többet is érhet: az alacsony vagy egymást követő sorozatszámú bankókat nem érdemes elkölteni, azok ugyanis később névértékük többszörösét is érhetik.