eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Így tanulhatnak meg ingyen netezni a nyugdíjasok

Így tanulhatnak meg ingyen netezni a nyugdíjasok

Elindult az idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében az idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását tizenkétszer két órás időkeretben. A kormányzati forrásból finanszírozott, 1,2 milliárdos költségvetésű képzésről Deutsch Tamás beszélt az InfoRádióban.

A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte: mindannyiunk életét gyökeresen változtatja meg a digitalizáció, a kormányzat célja pedig az, hogy ebből mindenki minél több előnyt emelhessen át a maga életébe. "Ezt a célt szolgálja minden projekt, úgy az infrastruktúrafejlesztés, mint az internethasználat áfájának csökkentése, amellyel sokkal hozzáférhetőbbé, olcsóbbá vált az internetezés" - mondta Deutsch Tamás.

"Uniós forrásokból több mint 200 ezer, 65 évnél fiatalabb honfitársunk digitális kompetenciaképzésére nyílt már lehetőség. Most pedig ezzel az új programmal, amit hazai költségvetési forrásból 1,2 milliárd forinttal indítottunk, 100 ezer, 65 évnél idősebb ember szerezheti meg vagy mélyítheti el digitális tudását".

Deutsch Tamás azt mondta, arra törekszenek, hogy az idősekkel foglalkozó szervezetek, nyugdíjasklubok, valamint az önkormányzatok szociális szolgáltatásait nyújtó intézmények tájékoztassák az időseket a lehetőségről és arról, hogy az ő településükön hol működik Digitális Jólét Pont. Ilyen egyébként az ország 1400 helyén van már.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×