eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Alig fogunk ráismerni az új metróállomásokra?

Alig fogunk ráismerni az új metróállomásokra?

A tervek szerint halad a 3-es metró felújítása az északi szakaszon, főleg az állomások műszaki része újul meg - mondta az InfoRádió kérdésére Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke.

A felújítás alatt lévő megállók arculatával összefüggésben a szakember kiemelte, hogy  más színvilágra, díszítőelemekre, megvilágításra kell számítania az utazóközönségnek, de alapvetően konzervatív lesz a változás.

Bíró Attila hozzátette, hogy

a változás inkább a műszaki tartalomban lesz tetten érhető,

itt elsősorban a liftek megjelenése a fontos, egy kivétellel. A Dózsa György úti megállónál, az oda tervezett ferdepályás liftek kialakításáról még nem döntött a főváros, de a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a múlt héten azt közölte, hogy elfogadhatónak tartja ezt az akadálymentesítést a 3-as metróban.

Bíró Attila kiemelte azt is, hogy a felújított állomásokon lesznek új mozgólépcsők. Továbbá a biztonság szempontjából jelentős, de kevésbé látványos újítás lesz, hogy

az állomásokon és az alagútban is új szellőző rendszer épül ki

és lesznek olyan oltóberendezések, amilyenek a 2-es és a 4-es vonalon is és amelyekkel gyorsan és hatékonyan el lehet oltani a lángokat, ha kigyullad egy kocsi. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×