eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Újabb tragédia a veronai buszbaleset ügyében

Újabb tragédia a veronai buszbaleset ügyében

A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit elmeorvosi vizsgálatnak vetette alá az érintett biztosítótársaság.

A tavaly januári, 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartózói a Blikknek arról nyilatkoztak, hogy a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért tőlük. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki – állítja az egyik hozzátartozó.

A szülők nem értik, mi a célja a biztosítónak az eljárással.Jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben egyelőre nem látják, meddig húzódik még az ügyük.

A Magyar Biztosítók Szövetsége nem kívánt reagálni, csak azt írta: kiemelten kezeli a veronai baleset károsultjainak ügyét. Az érintett biztosító ugyanezt írta válaszában, és közölte, hogy a biztosítási titokra tekintettel nem közölhetnek részleteket az ügyről.

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa. Ennek eredményét az általa választott elmeorvossal is felülvizsgáltathatja.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel szenvedett balesetet a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak busza. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak, huszonhatan megsérültek. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×