eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tízezreket spórolhatnak az autósok

Tízezreket spórolhatnak az autósok

Nem minden esetben kell eredetiségvizsgálat autóvásárlásnál - derül ki egy jogszabálytervezetből.

A kormány honlapján jelent meg az a jogszabálytervezet, amely szerint ha közeli hozzátartozók egymás között adnak-vesznek egy járművet, akkor nem kell elvégeztetni az eredetiségvizsgálatot.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozók egymás közötti tulajdonjog átruházása, kizárólag abban az esetben, ha a tulajdonjog átruházó maga is a járműnyilvántartásba már bejegyzett tulajdonos - így változhat a 326/2011. (XII. 28.) kormányrendelet a hvg.hu ismertetése szerint.

A Polgári Törvénykönyv szerint egyébként a közeli hozzátartozó a házastárs, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, a testvér, valamint az egyeneságbeli rokon.

Mindez nagyjából 17-20 ezer forintos spórolást jelent az autóvásárlásnál, aki pedig motort vesz, 16-17 ezer forintot takaríthat meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×