eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A nemzetközi versenyben is jól állnak a ferihegyi csomagfosztogatók

A nemzetközi versenyben is jól állnak a ferihegyi csomagfosztogatók

Évente 714 ezer repülőre feladott poggyászt nyit fel tolvaj, de a Napi.hu körképe szerint nem mindenhol általános az, hogy a rakodók fosztogatják az utasok csomagjait.

Rendszeresekké váltak a csomaglopások a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Napi.hu annak járt utána, hogy mennyire tekinthető budapesti problémának a jelenség, mi a helyzet az ország többi és a régió közeli nemzetközi repterein.

  • A Nemzetközi Repülési Távközlési Társaság (SITA) jelentése szerint 2016-ban 10,2 millió repülőn utazó csomaggal volt valamilyen probléma. Ezek 78 százalékát egyszerűen rossz gépre pakolták fel, 16 százalék megsérült, míg 7 százalékot tett ki az eltulajdonított bőröndök száma. Ez azt jelenti, hogy világszerte mintegy 714 ezer hasonló eset történt.
  • Az amerikai Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (Transportation Security Administration, TSA) adatai szerint 2010 és 2014 között 30.621 esetben érkezett bejelentés ellopott poggyászokról, vagy reptéren eltűnt pénzről, vagyontárgyakról. 
  • A New York-i John F. Kennedy Repülőtéren a CBS egy 2012-es riportja szerint naponta 200 lopás miatt értesítették a hatóságokat: ott is a gép belsejébe rakodók voltak az elkövetők.
  • A prágai Vaclav Havel Nemzetközi Repülőtéren 2016-ban több mint 13 millió utastól 679 panasz érkezett, mindössze 54 volt kapcsolatos valamilyen biztonsági problémával, és alig 23 volt kapcsolatos a poggyászok vagy a tartalmuk eltűnésével.
  • A kassai repülőtéren 437-450 ezres éves utasszám mellett alig 2-3 elveszett csomaggal van problémája a személyzetnek. 
  • Magyarországon ezen felül három nemzetközi repülőtér is működik: a sármelléki Hévíz-Balaton Airport, a Debrecen Airport és a Pécs-Pogány repülőtér, de ezeken még sosem fordul elő csomaglopás.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×