eur:
395.15
usd:
364.38
bux:
65503.44
2024. március 19. kedd Bánk, József

Védelmi együttműködést kötöttek a V4-ek - a nap hírei

Magyarország és Ausztrália között teljes az egyetértés a migráció kérdésében - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Ausztria megtámadta Paks-2 állami támogatását az Európai Bíróságon. Meghalt Tahi Tóth László, Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész. A nap legfontosabb hírei február 22-én.

Magyarország és Ausztrália egyetért a migráció kérdésében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Julie Bishop ausztrál külügyminiszter korábban az InfoRádióban azt hangsúlyozta: országa támogatja a képzett munkaerő bevándorlását, de elvárja az érkezőktől, hogy tartsák be az ország törvényeit.

Megtámadta Paks-2 állami támogatását az Európai Bíróságon Ausztria. Az indoklás szerint a beruházás magyar állami támogatása torzíthatja a regionális piacokat.

Az idén 15 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett meg beruházási támogatást nagyvállalatok számára a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani. A pénzek iparfejlesztésre fordíthatók.

Garancia megállapodást kötött az Európai Befektetési Alap és az Erste Bank. A 67 millió euró értékű, csak Magyarországra szóló, úgynevezett InnovFin megállapodással az Erste Bank Hungary mintegy 350 innovatív kisvállalkozásnak biztosíthat kedvező feltételekkel hiteleket, illetve lízingkonstrukciókat.

A tavalyihoz hasonló, 600 milliárd forintos árbevétel szinten tartására vagy kismértékű emelkedésére számít a Magyar Telekom az idén. Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: a részvényenkénti 25 forintos osztalékszint tartható lesz ebben az évben is.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány miatt Magyarország a második legkorruptabb állam az Európai Unióban. Harangozó Tamás szocialista képviselő közleményében úgy fogalmaz: miközben ők bűnszervezetben büntetlenül milliárdokat visznek haza, az összeomlás szélére jutott az egészségügy.

Közleményében reagált a Transparency International éves jelentésére a Fidesz. A dokumentum a tavalyi 57. hely után a 66. helyre sorolta Magyarországot. A nagyobbik kormánypárt úgy vélte: a Soros György által pénzelt szervezet azért támadta Magyarországot és Bulgáriát, mert kerítést épített az illegális migráció megállítására.

A Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet, hogy fordítson különös figyelmet a határon túli magyarok levélben leadott szavazataira. Molnár Csaba az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke arra hivatkozott, hogy az alapvető személyes adatok birtokában anélkül lehet regisztráltatni bármelyik határon túli magyar választót, hogy ő erről tudomást szerezne.

Az Együtt szentendrei országgyűlési képviselőjelöltje szerint a helyi fideszes politikusok jogsértéseket követnek el a kampány első napjaiban. Spät Judit ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul személyes és különleges adatokkal való visszaélés ügyében.

A visegrádi országok védelmi együttműködésének erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország parlamentjének védelmi bizottsági elnökei Budapesten. Németh Szilárd, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke hangsúlyozta: a V4-ek célja a régió biztonságának és stabilitásának erősítése.

Meghalt Tahi-Tóth László. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész 74 éves volt. Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×