eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elios-ügy és sorosozás - így indult a parlamenti ülésszak

Elios-ügy és "sorosozás" - így indult a parlamenti ülésszak

Az Elios-ügy uralta az Országgyűlés ülésének napirend előtti felszólalásait. A kormánypártok bevándorláspártisággal vádolták az ellenzéki pártokat.

Azt követően, hogy a Ház megemlékezett a közelmúltban elhunyt Kálmán Andrásról, illetve Barsiné Pataky Etelkáról, valamint a magyar ápolók napjáról, a szocialista Tóth Bertalan napirend előtti felszólalásában hiányolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem vett részt az ülésen, mert álláspontja szerint a kormányfőnek magyarázatot kellett volna adnia a vejét, Tiborcz Istvánt is érintő, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt Elios-ügyre.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában az Elios-üggyel kapcsolatos felvetésre nem reagált, inkább a szocialisták politikáját kritizálta, állítva, hogy Karácsony Gergely, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje sem jelent számukra segítséget, hiszen - mint mondta - “a feje búbjáig” bevándorláspárti.

A jobbikos Szilágyi György maga is úgy látta, hogy a miniszterelnök és családja bűnszövetségben elkövetett korrupciós csalás sorozat gyanújába keveredett az OLAF által feltárt és a sajtóban megjelent információk alapján, amelynek - hangsúlyozta a képviselő - súlyos következményei lesznek.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára előbb a következőképp válaszolt: “önök néhány éve ugyan ilyen elánnal engem gyaláztak a származásom miatt, most a miniszterelnököt gyalázzák a pozíciója miatt”. Majd hozzátette, hogy az Elios-ügyet már egyszer kivizsgálták, az pedig, hogy az OLAF a kampányra időzítve ismét felhozta, nem más, mint egy brüsszeli kampányakció.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője fordulópontnak nevezte Magyarországon a miniszterelnök vejét is érintő Elios-ügyet, majd úgy látta, hogy a Fidesz több kedvezményezettjének is teletömte a zsebét pénzzel, miközben

elhanyagolta a kórházak és az iskolák állapotát.

Dömötör Csaba szerint a frakcióvezető minősítése, hogy Magyarország roncsövezet, sokak számára sértő, akik az ország gyarapodásán dolgoztak, majd több, a kormány által elért eredménnyel érvelt, mint például a gazdasági növekedés gyorsulása és a munkanélküliség csökkentése.

Hoffmann Rózsa, a KDNP képviselője felszólalásában aláhúzta, hogy a kerítés Magyarország erkölcsi és keresztényi értékeinek védelmét jelenti. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ehhez hozzáfűzte, hogy az - álláspontja szerint - bevándorláspárti ellenzék egészen másképp látja, részint,

“mert Soros György kottájából játszanak”.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a szocialisták kormányzásának hetedik évével hasonlította össze a kormány jelenlegi eredményeit, majd úgy látta, hogy az ország biztonságának szavatolására ma egyedül a kormánypártok képesek. Dömötör Csaba ehhez hozzáfűzte, hogy 2010 óta a kabinet a nemzeti szuverenitás visszaszerzésének jegyében kormányzott, hogy az ország ne lehessen zsarolható, ám a szuverenitást újabb veszély fenyegeti, a bevándorlás. A kormány azonban nem enged a nyomásnak, megvédi a határokat - tette hozzá a politikus.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×