eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ritkán látott állatra bukkantak Magyarországon

Ritkán látott állatra bukkantak Magyarországon

Egy erdei vadkamera felvételén bukkant fel egy hiúz a nógrádi erdőben.

A Vadászok Baráti Közösségének oldalára küldte be valaki a felvételt, amelynek pontos készítési helye nem ismert. A hiúz védett, veszélyeztetett állat.

A Börzsönyben néhány hiúzpéldány él, rajtuk kívül idén januárban egy farkas is felbukkantArra a kérdésre, hogy mit jelent mindez a kirándulók számára, a a Duna-Ipoly Nemzeti Parknál elmondták: a farkas elsősorban inkább az állatokra, háziállatokra jelenthet veszélyt.

Nemrég egy éjszakai felvétel is készült Nógrádban egy hiúzról:

Elindult egy hiúzmegfigyelő program is a közelmúltban: három nagy hiúzcsoport életét figyelik meg cseh, német, osztrák, olasz, szlovén és horvát szakemberek, és stratégiai programot dolgoznak ki a veszélyeztetett fajnak számító hiúz megmentésére. A programba magyar szakemberek is bekapcsolódhatnak.

Európa szívében is problémát jelent az orvvadászat. Farkast, medvét, hiúzt, több millió énekesmadarat pusztítanak el, ugyanakkor az élőhelyek is pusztulnak az illegális fakitermelés miatt – figyelmeztet az ENSZ és a WWF jelentése.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×