eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rendőrök sokkolták az autósokat - videó

Kettős gyalogosgázolást szimulált a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszin, ezzel hívják fel a figyelmet a romló statisztikákra. Januárban ugyanis öt ember vesztette életét ilyen módon a megye közútjain.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködésével „Szimulált valóság” elnevezéssel figyelemfelhívó akciót szervezett a gyalogosok közlekedésbiztonságának növelése és a gyalogosokat ért közlekedési balesetek számának visszaszorítása érdekében.

A szándékosan sokkoló hatást elérni kívánó, megrendezett gyalogosgázolás helyszínén Ménkű Szilvia a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője felhívta a járművezetők és a gyalogosok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Elhangzott, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén januárban a gyalogosokat érintő 22 közúti közlekedési balesetből 5 halálos kimenetelű volt.

A balesetek okait vizsgálva megállapítható, hogy több esetben szerepet játszott a gyalogos vigyázatlan, hirtelen úttestre lépése, álló jármű előtt úttesten való átkelése, valamint tiltott helyen való áthaladása, ahogy a vezető okok között van a járművezetők részéről az elsőbbség meg nem adása a kijelölt gyalogátkelőhelyen is. A balesetek többsége lakott területen belül következett be.

A szabályok betartásának fontossága mellett a rendőrök felhívták a figyelmet a láthatóság alapvető szükségességére is, amely különösen nagy hangsúlyt kap a balesetek megelőzése terén a látási viszonyok intenzív romlásával járó télies, csapadékos időszakban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×