eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ütik a 2-es metrót, mi lesz ennek a vége?

Ütik a 2-es metrót, mi lesz ennek a vége?

Egymástól független balesetek, de a forráshiányból fakadó problémák is nehezítették a 2-es metró közlekedését. Az InfoRádió a Metróért Egyesület elnökét kérdezte.

Az elmúlt hetekben több baleset is történt a 2-es metró vonalán: az egyik üzemszünetben történt, amikor egymásba rohant két karbantartást végző szerelvény, később a Széll Kálmán téren egy utas szorult be a szerelvények közé. Ezt követően két váltóhiba is történt, ami a Metróért Egyesület elnöke szerint tipikusan a forráshiány miatt fordulhatott elő.

Bíró Endre az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy a 2-es metrót ugyan 2005 és 2007 között részlegesen felújították, azonban a reggeli csúcsforgalomban körülbelül 2,5 pereceként áthaladó közel 200 tonnás súly jelentősen rongálja a váltók kapacitását.

„A héten talán kétszer is utaztam a 2-es metróvonalon, és a Deák téren tapasztalom, hogy

van egy olyan váltó, amelyik akkorát üt a szerelvényen, amely az én megítélésem szerint már a szerelvénynek a műszaki állapotára is hatással lehet. Attól tartok, hogy nincsen pénz  cserére”

– mondta a Metróért Egyesület elnöke.

Hozzátette, a metró akkor működhet jól, ha a járművön belül minden szerkezeti egységre kidolgozzák, hogy mennyi a várható élettartama: amikor az eszköz eléri a várható élettartam 70-80 százalékát, akkor azonnal ki is cserélik. Bíró szerint jelenleg a BKV-nál ezt csak akkor teszik meg, amikor már az eszköz meghibásodott. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×