eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

Lázár az Elios-ügyről: ekkor hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint még nem érkezett jelzés Brüsszelből.

Nem volt szó a Fidesz visegrádi frakcióülésén az Elios-ügyről, mert nincs miről vitázni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Lázár János kiemelte: akkor hozzák nyilvánosságra az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését, amint az Európai Bizottság meghozza korrekciós javaslatát, ám még semmilyen megállapítás nem érkezett Brüsszeltől, nem született döntés.

Lázár János az OLAF jelentését egy véleménynek nevezte, amely alapján az újságírók

már kiállítják a halálos ítéletet.

Azt mondta, hogy a dokumentumról csak azért van szó, hogy Orbán Viktor kormányfő érintettségét igazolják, noha szerinte nincs ilyen.

Nincs napirenden a lemondás

A miniszter beszélt Homolya Róbert ügyéről is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáráról az uniós hivatal a sajtóban megjelentek szerint összeférhetetlennek tartja, hogy miközben 2010-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként részt vett az uniós pénzeket koordináló szervezet munkájában, addig közbeszerzési tanácsadó cége EU-támogatásokból megvalósuló beruházásokban vett részt. Lázár János megemlítette, hogy a nyolcéves nyomozás eredményei pont a választások előtt derültek ki.

Homolya Róbert ügyében jogi értelemben összeférhetetlenség nem mutatható ki, ezért az államtitkárnak nem kell lemondania – emelte ki.

A Kormányinfón szó volt még Soros György kitiltásának kérdéséről és számos más ügyről - tudósításunkat itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×