eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Így terjed az influenzajárvány, sokan betegen is dolgoznak

Így terjed az influenzajárvány, sokan betegen is dolgoznak

Tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, de a hónap végére már csökkenhet a járvány intenzitása.

Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos az InfoRádiónak elmondta, hogy az ÁNTSZ legutóbbi heti adatai szerint 60 900-an keresték fel influenzás panaszokkal az orvosukat.

Hozzátette, hogy 18 megyében összesen 61 kórházban vezetettek be látogatási tilalmat,

a B vírus mellet a H3N2 és H1N1 fertőzés is előfordult. A helyettes országos tisztifőorvos elmondta, hogy  tavaly ilyenkor már leszállóágban volt a fertőzések száma, ezért előreláthatólag február végén csökkenni fog megbetegedéseknek a száma.

„Továbbra is zsúfolt helyekre járunk, illetve akik betegek, nem maradnak otthon, és nem vigyáznak a családtagjaikra, munkatársaikra

– mondta Szabó Enikő.

Így terjed az influenzajárvány, sokan betegen is dolgoznak

Az ÁNTSZ adatai szerint február 5-11. között 27,5 százalékkal többen fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten. Hat héten keresztül 17 megyében emelkedett, két területen (főváros és Zala megye) nem változott, egy megyében (Somogy) pedig csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Továbbra is a legtöbb beteg a gyermekek és a fiatal felnőttek közül kerül ki.

A kórházi jelentőszolgálat adatai alapján - az előző héthez viszonyítva - 276 embert kezeltek kórházban influenza miatt, ez 40,8 százalékos emelkedés az előző heti adatokhoz képest.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok összesen 71 esetben azonosítottak influenzavírust, amelyből 61 influenza B és 10 influenza A vírus volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×