Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csütörtökön kezdődik Budapest legnagyobb káosza

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Február 15-én csütörtökön, a lomok kikészítésével - elsőként az XIII. kerületben - megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás. Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi az FKF Nonprofit Zrt.

A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetést követően határozták meg, figyelembe vették az országgyűlési választást, továbbá a nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepeket is.

A kerületeket körzetekre osztották, ezzel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el, így rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek.

Az FKF Nonprofit Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy lomjaikat a kikészítés napján csak 18 óra után helyezzék ki.

A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik, szükség esetén intézkedhetnek. Közterület-szennyezési szabálysértést követ el, aki a jelzettől eltérő időpontban, vagy nem a kijelölt helyre rakja ki a lomokat. Büntetési tétele 150 ezer forintig terjedhet.

Az elszállítást követően elvégzik az érintett körzetben az útburkolat takarítását, de a járdák takarítása az ingatlantulajdonosok feladata.