eur:
395.38
usd:
372.01
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nincs hibátlan megoldás a reptéri szarkák ellen

Nincs hibátlan megoldás a reptéri szarkák ellen

Megkezdték a Budapest Airport légügyi hatósági vizsgálatát, hogy kiderüljön hogyan fordulhatott elő több alkalommal is a reptéri poggyászok kirámolása.

Megtalálták Babos Tímea ellopott ékszereit két repülőtéri rakodómunkásnál, egy házkutatás során. A két vecsési férfit lopás gyanújával hallgatták ki. Hardy Mihály, a  Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az ilyen eseteket az utasok körültekintésével is meg lehet előzni.

„Nagyon fontos, hogy az utasok is szorosan együttműködjenek a hatóságokkal, illetve a légitársaságokkal, hiszen ha bármilyen probléma van a poggyászukkal, akkor ezt elsősorban a légitársaságnál kell bejelenteni, méghozzá haladéktalanul, hiszen az időfaktor nagyon sokat számít” – mondta Hardy Mihály az InfoRádiónak.

Hozzátette, a repülés, mint szolgáltatás több cégnek az együttműködéséből tevődik össze, ezek közül az egyik szereplő a repülőtér, amely természetesen a csomagok biztonságáért is felelős.

A kommunikációs igazgató elmondta azt is, mit kell tenniük az utasoknak a poggyászuk védelmében:

  • feladott poggyászba készpénzt, pénztárcát, ékszert vagy nagy értékű eszközt ne rakjanak.
  • Ne csak cipzárral zárják le a csomagot, minden esetben érdemes számzárat vagy lakatot is beszerezni,
  • azonban egy átszállásos utazás esetén érdemes még le is fóliáztatni a poggyászt, ami jobban védheti a benne lévő értékeket.
  • Ha csak kézipoggyászt visz magával az utas, de arra kérik a légutaskísérők, hogy tegye be azt a poggyásztérbe, akkor az értékeit vegye ki belőle és vigye fel magával az utastérbe.

Hardy hozzátette, hogy a reptéri szarkák mindig az egyszerűen felbontható csomagoknál próbálkoznak, ezért azokat minden esetben érdemes több módon is lezárni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×