eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Geréb Ágnesnél szülő nő szerint senkit nem érdekelt a tárgyalás során, amit ő mondott

A Geréb Ágnesnél szülő nő szerint senkit nem érdekelt a tárgyalás során, amit ő mondott

Andrea egy teljesen problémamentes ikerterhesség után, 2003. december 24-én kezdett el vajúdni. Bendegúz egészségesen jött a világra, Barnabás viszont nem, és fél évvel később meghalt. A gyermekeket Geréb Ágnes segítette világra, akit a Fővárosi Ítélőtábla januárban két év börtönbüntetésre ítélt.

A jogerős ítéletet sokak mellett Andrea is igazságtalannak érzi. A nő a 444 videójában elmondta, hogy egy film kapcsán ismerkedett meg Geréb Ágnessel. Előadások és képzések látogatása, valamint szakirodalmak olvasása után az otthonszülés mellett döntött, de a terhesség alatt nőgyógyászhoz is járt, és az összes szükséges vizsgálatot elvégeztette.

December 10-én Budapesten – ahol nem ismerték – készíttetett ultrahangot. Az orvosnak elmondta, hogy otthonszülésre készül, a szakember nem látta ennek akadályát. „Ő is azt mondta, hogy ez így teljesen rendben van” – tette hozzá Andrea. A doktor azt mondta, nagyon tiszteli Geréb Ágnes munkáját, és jó szülést kívánt.

A hosszú vajúdás után Bendegúz probléma nélkül megszületett, a még pocakban lévő Barnabás szívhangja azonban váratlanul romlani kezdett, majd szülés után azonnal hívták a mentőket, és Geréb Ágnes segítőivel azon igyekezett, hogy életben tartsák a babát. „Ha ott az Ágiék mindazt nem teszik meg, amit a mentő érkezéséig megtettek, akkor lehet, hogy azt a fél évet sem élte volna meg a kisbaba” – véli az asszony.

A kórházban megkérdezték az doktort, hogy mire számíthatnak. „Az orvos teljesen csodálkozva ránk nézett, és azt mondta, hogy menjenek nyugodtan haza, van egy egészséges gyermekük, őt meg hagyják itt. Mindenki ezt csinálja” – emlékezett vissza Andrea.

Később orvosról orvosra jártak, de amint megtudták, hogy otthon született, nem bizonyultak segítőkésznek. Azt mondták, hogy egy ilyen állapotban lévő kisbabát otthon nem lehet ellátni. Majd a férje, Péter egy hónapra beköltözött a kerepestarcsai kórházba, ahol gondoskodhatott a gyermekről. Mikor Barnabás kikerült az inkubátorból a főorvos azzal a hírrel érkezett az édesanyához, hogy egy hasonló helyzetben lévő, ugyanolyan tüneteket produkáló ikerpár egyik babája került a helyére, két különbség volt csupán: ő kislány volt, és a kórházban született.

„Azt gondolom, hogy én lehetnék az, aki azt mondaná, hogy ez az Ági felelőssége, és ő nekem azt ígérte, hogy itt minden szuper lesz.” – fogalmazott Andrea. „De ő nem ígérte azt, hogy minden szuper lesz. Ő azt mondta, hogy a tudásának megfelelően mindent meg fog tenni ezért, hogy ez egy háborítatlan szülés legyen” – tette hozzá.

Az asszony szerint, ha annyira egyszerű lenne megállapítani, hogy Geréb Ágnes felelőssége a két haláleset, akkor a pernek sokkal hamarabb le kellett volna zárulnia. „Akkor miért tartunk itt tizennégy év után is, hogy még mindig a bíróságon tanúskodnia kell az anyukának” – tette fel a költői kérdést.

„Minden egyes vallomásomnál azt éreztem, hogy egyáltalán nem érdekel senkit sem, hogy én mit mondok, pedig én voltam ott. És ehhez képest olyanoknak a véleményére meg a tanúvallomására adtak, akik feltételeztek dolgokat” – értékelte a tárgyalásokat Andrea, akinek később kislányai is otthon születtek, őket is Geréb Ágnesék segítették életre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×