eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Most más miatt volt határozatképtelen a nemzetbiztonsági bizottság

Most más miatt volt határozatképtelen a nemzetbiztonsági bizottság

A Fideszes képviselők távolmaradása miatt ismét határozatképtelen volt a parlament nemzetbiztonsági bizottsága. A Fidesz szerint az egyik ellenzéki képviselő Soros György zsebében van, az ellenzék azonban gyávának és felelőtlennek tartja a kormánypártokat. Felmerült Orbán Viktor zsarolhatóságának kérdése is.

Ezúttal a kormánypárti képviselők nem kivonultak a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának üléséről, hanem meg sem jelentek az eseményen, ezért maradt határozatképtelen a testület.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke ismét az úgynevezett Soros-terv létezésének bizonyítékait, valamint a sajtóhírekben szereplő 1300 menekült befogadásának hátterét kívánta megismerni az ülésen, a kormánypárt viszont röviddel az ülés előtt kiadott közleményében azzal indokolta távolmaradását, hogy értelmezésében azzal, hogy az LMP-s

Szél Bernadett meg kívánta ismerni teljes terjedelmében az úgynevezett Soros-hálózatról készült nemzetbiztonsági jelentést,

igazolta, hogy az ellenzék e testületet is „a Soros-terv támogatására” használná.

A fideszes Németh Szilárd a fidesz.hu-nak nyilatkozva szintén erről beszélt.

"Szél Bernadett újabb bizonyítékát adta annak, hogy az egész pártjával együtt gyakorlatilag Soros György zsebében van. (...) Ezt mi teljes egészében felháborítónak és megengedhetetlennek tartjuk. (...) Jól látható, hogy ahogy ők javasolták, Soros György még nincs itt a bizottság ülésén, de az emberei már bent ülnek a bizottságban".

"Zsarolható-e Orbán Viktor?"

Most más miatt volt határozatképtelen a nemzetbiztonsági bizottság

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azonban brutális, durva támadásnak nevezte a testület ellen a kormánypárti képviselők távolmaradását.

"Elfogadhatatlannak és gyalázatosnak tartom, amit a kormánypárti képviselők tesznek.

Azt gondolom, hogy ezzel beismerték, hogy az összes ügyben rejtegetnivalójuk van, ködösítenek".

A jobbikos Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: sajnálattal vette tudomásul, hogy a Fidesz-KDNP részéről folytatódik a politikai óvoda, majd úgy vélte, hogy az Elios-ügyről is kellett volna tárgyalnia a testületnek.

"Túl a korrupción, túl a visszaéléseken és az egyéb bűncselekményeken, egy nagyon komoly nemzetbiztonsági relevanciája is van, történetesen, hogy eddig vagy most

a miniszterelnök adott esetben zsarolható-e családtagjával, a családtagjának korrupciós botrányával?"

Az LMP-s Szél Bernadett gyávának és felelőtlennek nevezte a kormánypárti képviselőket, hangsúlyozva, hogy

ha ellehetetlenül a bizottság munkája, kontroll nélkül marad a kormány titkosszolgálati tevékenysége.

"Az, hogy a Fidesz-KDNP a saját erőpozíciójával visszaélve az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát zsarolja, azt gondolom, hogy mindenki számára elfogadhatatlan, legyen bár jobboldali, baloldali vagy zöld szavazó ebben az országban".

Molnár Zsolt bejelentette, hogy a választásokig továbbra is kéthetente össze fogja hívni a testületet.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×