eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Apró trükkel sokat lehet spórolni a budapesti parkoláson

Apró trükkel sokat lehet spórolni a budapesti parkoláson

Érdemes a parkolási zónatérképeket megnézni, hogy hol érdemes néhány méterrel arrébb gurulni parkolás előtt, ha spórolni szeretnénk.

Hamarosan emelkedik a parkolási díj a III. kerületben, az új tarifa 265 forint lesz azokon a helyeken, ahol eddig 175 forint volt a parkolási díj, és 350, ahol eddig 265 forint volt. Ezzel újabb olyan utca jön létre Budapesten, ahol jelentős különbség lesz a parkolási díjakban a közterület két oldalán. A Pusztaszeri úttól lefelé ugyanis, a Szépvölgyi út páros odalán a második kerületi 175 forintos díjat kell fizetni, a páratlan oldalon viszont az eddigi 265 forintos tarifát felváltja a 350-es.

Ha csak heti négy órát parkolunk a környéken, akkor a különbség, attól függően, hogy az utca melyik oldalán állunk meg, egy év alatt 36 400 forint lesz - számolta ki a Pénzcentrum.

További spórolós helyszínek:

  • A XIII. kerületi Dráva utca páros oldalon 440 forint a parkolás óradíja, míg a páratlan oldalon ugyanez csak 265 forintba kerül. Éves különbség tehát itt is 36 400 forint.
  • A kiskörúton belül Pesten egységesen 440 forint a parkolási díj. Ezzel szemben az út külső karéján illetve a városközponttól távolabb eső mellékutcákban a VI. és VII. kerületben már csak 350 forintot kell fizetni, a VIII. és IX. kerületben pedig már 265 forintért parkolhatunk.
  • Budán a Szilágyi Erzsébet fasor Moszkva tér és Gábor Áron utca közötti része eleve elválasztja egymástól a XII. és a II. kerületet, a páratlan oldalon a Trombitás utcától kifelé 175 forintért parkolhatunk, a páros oldalon viszont végig 350 forintért.
  •  A Mammut bevásárlóközpont és a Millenáris Park környéki utcákban 350 forint a parkolási díj, a Marcibányi téren viszont, már csak 175 forint.
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×