eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem tudni, mikor lesz ingyenes egy fontos oltás - lapszemle

A Magyar Idők szerint májusig lehet elektromos meghajtású autóhoz szeretne állami támogatást igényelni. A Magyar Nemzet a stadionfejlesztésekről ír.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy bár Lázár János már tavaly januárban beszélt a kormányinfón arról, hogy a kabinet nyitott a bárányhimlő elleni oltás ingyenessé tételére, illetve megkezdik az ehhez szükséges tárgyalásokat, mégis úgy tűnik, egyelőre ígéret marad. Legalábbis a bevezetés dátumáról az elmúlt immár több mint egy évben még mindig nem sikerült dönteni – tudta meg a lap. A fertőzés egy korábbi elemzés szerint az átlagos megbetegedési számtól függően 1,8-1,9 milliárd forint kiesést okozhat Magyarországon.

A Magyar Idők szerint nem maradt sok ideje annak, aki tisztán elektromos meghajtású autóhoz szeretne állami támogatást igényelni: a keretösszeg terhére május 1-jéig lehet pályázni. Az e-Mobil Elektromobilitás Nonprofit Kft., az igénylések lebonyolítójának nyilvántartása alapján ez idáig több mint 600 elektromos autó vásárlásához nyújtottak be hozzájárulási kérelmet 2016 szeptembere óta.

A Nemzeti Sport értesülése alapján edzőváltás várható az OSC férfi vízilabdacsapatánál, amelynek oka az elmúlt hónapok haloványabb eredménysora. A klub nem kívánt reagálni a lap megkeresésére.

A kormány erőből, a nemzetközi trendeket figyelmen kívül hagyva hajtja végre a stadionfejlesztést, ám ennek tudatában is kijelenthető, hogy demagógia a már meglévő és épülő stadionokat a kórházi ágyakkal és a lélegeztetőgépek számával összevetni – mondta a Magyar Nemzetnek Muszbek Mihály sportközgazdász. A szakértő úgy látta, hogy helyes lépés volt a kormány részéről a program beindítása, ám nagy hiba volt, hogy nem a piaci igényből indultak ki.

Az agrárszektor.hu szerint magyar nagyágyúk törhetnek be a brazil húspiacra. Mások mellett exportengedélyt kapott a Pick Szeged Zrt., a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt., a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft., a kaposvári Kométa 99. Zrt., illetve a hongkongi befektetőkhöz köthető Pápai Hús Kft. is.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy nagy összeget kap Magyarország az Európai Uniótól a Budapest-Esztergom vasútvonalra. A közösség a kohéziós alapokból csaknem 39 milliárd forintot fordít a vasútvonal korszerűsítésével és villamosenergia-ellátásával kapcsolatos munkákra.

Munkavállalói résztulajdonosi programot indít a Duna House, tehát saját részvényekkel kedveskedik dolgozóinak a cég – közli a Világgazdaság. Az első részvényopciós programban a társaság vezérigazgató-helyettese mellett üzletág- és területi vezetők vehetnek részt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×