eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Jelentősen megváltoztatná a BKK repülőtéri járatait

Jelentősen megváltoztatná a BKK repülőtéri járatait

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kiszolgálásának fejlesztését elősegítő forgalmi rendet bemutató mobilitási tervét.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalma dinamikusan növekszik, 2017-ben több mint 13 millió utas fordult meg a légikikötőben. A BKK a repülőtér közvetlen belvárosi kiszolgálása érdekében elindította új 100E járatát 2017 júliusában, így átszállás nélkül is el lehet jutni közösségi közlekedéssel Budapest belvárosából a repülőtérre. 

Az új, közvetlen repülőtéri járat a bevezetését követően rövid időn belül igen népszerűvé vált: indulásonként átlagosan 30-40 utas, míg egy nap alatt mintegy 3000 utas választja.

A BKK most a légitársaságok tavaszi menetrendváltásához igazodva változást tervez: a 200E autóbuszt éjjel-nappal tervezi közlekedtetni, kiváltva ezzel a 900-as járatot. A jelenlegi kora hajnali és késő éjszakai közlekedési rendet kiterjesztve, az M3-as metró (és az M3-as pótlóbusz) üzemszünetében – egész éjjel – a 200E autóbusz a Liszt Ferenc Airport 2 és a Határ út M között közlekedne, itt biztosítva átszállási kapcsolatot a belvárost érintő járatokra.

A 200E járat a továbbiakban mindkét irányban megállna a Pestszentlőrinc vasútállomás (átjáró) megállóban, bővítve ezzel Erzsébettelep közösségi közlekedési kapcsolatát, és emelve a szolgáltatás színvonalát.

A BKK február 16-án éjfélig várja a fővárosban közlekedők észrevételeit, hozzászólásait a http://bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-liszt-ferenc-repuloter/ oldalon; a beérkezett javaslatokat a terv véglegesítésekor figyelembe veszi.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×