eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Emelés előtt a liszt ára - lapszemle

Újabb részletek a 2-es metró és a HÉV összekötéséről. Korrekció a Budapesti Értéktőzsdén. Újabb négy termék kaphat eredetvédelmet.

A Magyar idők cikkéből kiderül: az eddigieknél többen nyertek támogatást tavaly az üres háziorvosi praxisok betöltését célzó pályázaton. Az alapellátás megerősítése érdekében idén is kiírják a letelepedési, illetve praxisjogvásárlási pályázatokat, amelyekre összesen 1 milliárd 250 millió forint áll rendelkezésre.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kettes metrót és a gödöllői HÉV vonalat összekötő magasvasúti szakasz, valamint a teljes HÉV vonal felújításának engedélyezési terveit a Főmterv Zrt. készítheti el, összesen 334 millió forintért. A szerelvények a Keresztúri út és Mátyásföld között alagútban közlekednének, Cinkotát ismét a felszínen érnék el. A lap szerint több XVI. kerületi HÉV-megálló megszűnne, ezzel csökkentenék a gyalogátkelőhelyek számát is a környéken.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a liszt árának 10 százalékos emelésére készülnek a malmok. A szektort is elérte a munkaerőhiány, a szakképzett dolgozókat ugyanis más ágazatokba csábítják, a betanított munkára pedig gyakorlatilag lehetetlen embert találni. A minimálbér és a garantált bérminimum növekedése után a középvezetők munkabérén is emelni kellett.

A Portfolio cikkéből kiderül: idén januártól bizonyos polgári ügyekben már közjegyző előtt is köthető egyezség, amely ugyanolyan hatályú, mintha azt bírósági ítéletben mondták volna ki. A cégek közti jogviták mellett a tipikus ügyek közé tartoznak a károkozások, hibás teljesítések és a vagyonmegosztási kérdések örökösök vagy élettársak között. A gazdasági portál összeállítást készített arról, hogy mit kell tudni a most bevezetett eljárásról?

A Napi.hu írása szerint az elmúlt napokban ismét korrekció bontakozott ki a Budapesti Értéktőzsdén. A gazdasági portál szerint az áresés mértéke eddig nem érte el azt a szintet, ami miatt trendfordulótól kellene aggódniuk a hosszútávú befektetőknek.

A Magyar Idők összeállításából kiderül: újabb négy termék kaphat eredetvédelmet Magyarországon: a balatoni hal, ezen belül a fogassüllő és a ponty, a szilvásváradi pisztráng, a homokháti őszibarack pálinka és a jászsági nyári szarvasgomba kerülhet fel a listára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×