eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Bejelentette az elbocsátásokat a Tesco – a nap hírei

10 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a BKK-ra. Minden egység felszereltsége megfelel a hatályos jogszabályoknak az Országos Mentőszolgálatnál. Bejelentette a tervezett elbocsátásokat a Tesco. A Századvég szerint változatlan Fidesz-KDNP fölény. Már készül a kampánypénzek ellenőrzésére az Állami Számvevőszék.

Február 15-étől csökkennek a családi otthonteremtési kedvezményt igénylők adminisztratív terhei. A családügyért is felelős államtitkár arról számolt be: az igénylőknek elég lesz büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozniuk. A pénzintézeteknek ezentúl már 30 napon belül dönteniük kell a lakásvásárlási ügyekben, az építkezéseknél pedig 60 napon belül.

Budapesti találkozón egyeztetik pénteken a visegrádi országok illetékes tárcavezetői a következő uniós ciklus költségvetésének kohéziós alapjával összefüggő álláspontjukat. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a megbeszélésen Günther Oettinger költségvetésért felelős biztos is jelen lesz

Összesen 10 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a BKK-ra a tavaly nyáron indított online jegyértékesítési rendszer hibái miatt. Péterfalvi Attila a hatóság elnöke az InfoRádióban elmondta: a vizsgálat megállapította, hogy valóban nem voltak biztonságban a felhasználók adatai, és ezért mint adatkezelő a BKK a felelős.

Minden egység felszereltsége megfelel a hatályos jogszabályoknak az Országos Mentőszolgálatnál - mondta a szervezet főigazgatója. Csató Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta idén 117 új kocsi megvételére van lehetőség, egy éven belül európai szinten is alacsony lesz a járművek átlagéletkora.

Bejelentette a tervezett elbocsátásokat a munkáltató a Tesco Magyarországnál - erősítette meg az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba elmondta: leépítés minden nagyobb áruháznál lesz és százas nagyságrendben érinti a csaknem 18 ezer fős létszámot.

Növelte az önkormányzatok támogatását a Miniszterelnökség. Az öt vidékfejlesztési pályázatot érintő változásnak köszönhetően összesen mintegy 3,5 milliárd forinttal kevesebb önrésszel, nagyobb hozzáadott támogatással számolhatnak a nyertes települések.

A jövőben már nem a munkahelyek számát, hanem azok technológiai színvonalát tartja meghatározónak a gazdaság számára a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az EPAM Systems Kft. új szegedi irodaházának átadásán kiemelte: egy ország sikerének kulcsa, hogy milyen gyorsan sikerül átállni az új digitális ipari korszakra.

Új köztársaság felépítését ígérték az MSZP és a Párbeszéd politikusai a köztársaság napján budapesti megemlékezésükön. Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt arról beszélt: visszaállítják a fékeket és ellensúlyokat, hogy a politika soha többé ne uralkodhasson az emberek felett.

Eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél a Jobbik. Az ellenzéki párt csak akkor állítaná azt vissza, ha az oktatási rendszer képes lesz mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani.

Változatlan Fidesz-KDNP fölényt mért legutóbbi kutatásában a Századvég. Az adatok szerint nem változtak érdemben az erőviszonyok. A teljes népesség körében a kormánypártok támogatottsága jelenleg 35 százalék. A Jobbikra 10, az MSZP-re 8 százalék voksolna Az LMP támogatottsága 7, a DK-é 5 az Együtté 1 százalék.

Már készül a kampánypénzek ellenőrzésére az Állami Számvevőszék. A testületnek a parlamenti választást követő egy éven belül végeznie kell a munkával.

Miniszteri fizetésüket ügyvédi irodából, szabadalmi jog értékesítéséből, mezőgazdasági tevékenységből, vagy oktatói munkából származó jövedelmekkel egészítették ki a politikusok az elmúlt évben - ez is kiderül a leadott vagyonnyilatkozatokból. Az MSZP, a Jobbik és az Együtt is szigorítaná a vagyonnyilatkozati rendszert.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×