eur:
392.17
usd:
366.88
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Többször is sikerrel járt a csaló álrendőr

Többször is sikerrel járt a csaló álrendőr

Rendőrök fogták el azt a kazincbarcikai álrendőrt, aki több százezer forintot csalt ki áldozatától.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság P. Ferenc 36 éves helyi lakossal szemben. A gyanúsított elfogása, azaz 2018. január 30-a előtt több alkalommal rendőrnek adta ki magát egy nőnek. Az ígérte a sértettnek, hogy egy ittas járművezetés miatt - az öccsével szemben - indított eljárásban közbenjár, enyhíti a büntetést, sőt meg is szünteti azt.

A férfi először 2018. január 26-án „letétbe helyezésre” kért pénzt a sértettől, majd egy nap múlva „kártérítés jogcímén”. Harmadik alkalommal „óvadék” címén próbálkozott sikeresen újfent az álrendőr, aki így

összesen több mint fél millió forintot csalt ki.

A bejelentést követően a nyomozók azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Kezdeményezték a bűnügyi őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Többször is sikerrel járt a csaló álrendőr

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy "a rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye valamint fényképpel ellátott szolgálati igazolványa igazolja. Polgári ruhás kollégáinkat, köztük a nyomozókat csak az igazolvány és a jelvény igazolja. A szolgálati jelvény felső részén „RENDŐRSÉG” felirat, míg az alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva".

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×