eur:
393.38
usd:
368.13
bux:
66139.11
2024. április 24. szerda György

Nagymamája szerint 7 éves kislányt alázott tanára – lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint a foglalkoztatás bővülésével ugyan a táppénzes esetek száma is nőtt az elmúlt években, az a tendencia azonban, hogy a többség – derül ki a KSH legfrissebb adataiból – a lehető legrövidebb ideig marad betegállományban, továbbra is töretlen. Ahogy az is, hogy mind többen vettek igénybe gyermekápolási táppénzt. 2016-ban a munkavállalók összesen 1,16 millió alkalommal jelentettek beteget, a táppénzes napok száma pedig elérte a 25,3 milliót.

A Magyar Nemzet arról ír, egy nagymama azt állította egy internetes közösségi oldalon, hogy a mórahalmi általános iskolában megalázták 7 éves az unokáját, a hajánál fogva cibálták be a tanterembe és szappannal kimostáka száját. Az igazgató a lapnak azt mondta, kiragadott, kiszínezett dolgot állít a nagymama, a szülőkkel már megbeszélték a történteket. Ám azt – a jelenleg is zajló vizsgálat miatt – egyelőre nem árulta el, mi is történt pontosan a pedagógus és a kislány között.

A Világgazdaság cikke szerint a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban a következő néhány hétben mintegy 50 milliárd forint értékben válnak elérhetővé képzési pályázatok, ezeknek az uniós forrásoknak a célzott felhasználása pedig nagyban hozzájárulhat az ország versenyképességének növekedéséhez. A konstrukció a cégek számára a munkaerőhiányt orvosolná, a munkavállalók pedig használható tudást kapnának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×