Változtatnának a véradás szabályain - lapszemle

Infostart / InfoRádió
2018. január 26. 07:26
Egymásra mutogatnak a gödöllői uszoda-projektben, nem állunk rosszul szavazási hajlandóság terén, csökkentenék a véradási korhatárt.

Tizennyolc évről tizenhétre csökkentené a kormány a véradáshoz szükséges minimális korhatárt, ezt Drexler Donát, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója is támogatja – közölte a Világgazdaság. A cikk kitér arra is, hogy 2017-ben 24 millió forintot költött kommunikációs kampányokra az OVSZ, ami 17 millió forinttal kevesebb a megelőző évinél.

A Magyar Idők szerint négymilliárdos támogatást hagynának elúszni Gödöllőn. A városnak ugyanis csak azt a területet kellene megvásárolnia, ahol állami pénzből uszoda épülne, a város mégsem hozta meg a beruházáshoz szükséges döntéseket. Gémesi György, Gödöllő polgármestere a csütörtöki képviselő-testületi ülésen közölte, hogy ő egy telefonhívásra vár a nemzeti vagyonkezelőtől az uszodával kapcsolatban, de ez eddig még nem történt meg.

Voksokban nem állunk olyan rosszul – olvasható a Magyar Nemzetben. A lap szerint bár sokat hallani arról, hogy a magyar lakosság csalódott a demokráciában és sokkal passzívabb a választások idején, mint a nyugat-európai polgárok, a régiós összehasonlításokat nézve nem is állunk olyan rosszul. Sőt, ha a legutóbbi parlamenti választást vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy egyik régiós országban sem volt olyan magas a részvételi hajlandóság, mint nálunk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást