eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új érdekegyeztető fórum alakul – lapszemle

A Magyar Idők úgy értesült, hogy február 12-én tartja alakuló ülését az új érdekegyeztető fórum, a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma. Célja, hogy az állami tulajdonban lévő vállalkozások munkavállalóit érintő döntésekről közvetlenül tárgyalhassanak a kormányoldal, a szakszervezetek, valamint a cégek képviselői. Elképzelhető, hogy az önkormányzati vállalatoknál is alakulhatnak hasonló egyeztetői fórumok.

A Népszava információi szerint a kormány előre hozza az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért nyolcszázalékos béremelését januárra. Kalkulációk alapján ez annyit ér, mintha 2018-ban egyhavi többletbért kapnának az érintettek.

A Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudta, hogy tavaly 72 önkormányzat kapott engedélyt adósságot keletkeztető ügyletekhez, zömében fejlesztési célú hitel felvételére, illetve kölcsönfelvételre. Az említett tavalyi engedélyeknek köszönhetően 231 fejlesztés valósulhat meg, a beruházások összértéke 75,5 milliárd forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×