eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Több ezer gyereknek oktatják a biztonságos internet használatát

Több ezer gyereknek oktatják a biztonságos internet használatát

Folytatódik a Gyermekmentő Szolgálat programja, ami az internet veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Kurkó Zsuzsanna, a Safer Internet Program koordinátora az InfoRádiónak elmondta, hogy mintegy 80 oktatójuk Budapesten, 60-an pedig vidéken tartottak előadást az internet biztonságos használatáról a tavalyi év második felében. Hozzátette, ez idő alatt közel 10 ezer emberrel tudtak találkozni, az előadások érintették

  • a személyes adatok védelmét,
  • az online zaklatások témáját,
  • vagy az úgynevezett webes identitást is. 

Kurkó elmondta, hogy a gyerekeket interaktív foglalkozásokra hívják, de bevonják az előadásokba a szülőket és a pedagógusokat is, illetve felhívják arra a figyelmet, hogy mennyire fontos a bizalom kiépítése a gyerekek és felnőttek között. 

„Idén is szeretnék ezt a tevékenységet folytatni” – mondta a program koordinátora, aki hozzátette, egyre több felnőttet szeretnének bevonni és továbbra is térítésmentesen akarják biztosítottai a programot az iskolák, illetve intézmények számára. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×