eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma

Nem akasztja meg Paks II-t az osztrák lépés

A paksi bővítésért felelős kormánybiztos szerint nincs halasztó hatálya az osztrák kormány fellépésének, a Paks II. projekt megvalósítása az eredeti tervek szerint haladhat tovább.

Aszódi Attila az InfoRádiónak azután nyilatkozott erről, hogy az osztrák környezetvédelmi tárca a paksi bővítést jóváhagyó uniós határozat megsemmisítését kéri az Európai Bíróságtól.

Aszódi Attila elmondta, hogy Magyarország joga, hogy maga döntsön az energiapolitikájáról, az országnak szüksége van az atomenergiára, mert korlátozottak az egyéb energiatermelési kapacitása.

A kormánybiztos szerint a kérdést az Európai Bizottság részletesen megvizsgálta és engedte meg az építést, amely továbbra is magyar és a külföldi szervezetek felügyelete mellett zajlik.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×