eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Jobbikkal is együttműködne a Momentum – lapszemle

A Magyar Időknek adott interjút a Momentum vezetője, aki azt mondja: miközben az elmúlt 28 év pártjait nem tekintik lehetséges szövetségesnek, az egyéni választókerületekben készek visszalépni bármelyik hitelesnek, erősnek tekintett jelölt javára. Fekete-Győr András a Jobbikkal is elképzelhetőnek nevezte az együttműködést. Szerinte nincs bizalom az emberekben az állami intézményekkel szemben. Ezzel magyarázza, hogy a Jobbik elleni számvevőszéki bírság miatt szolidaritásukat fejezték ki Vona Gáborék iránt.

A Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal friss tanulmánya alapján azt írja, hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok. Ezzel együtt összességében továbbra is csökken a frigyben élők aránya.

A Világgazdaság szerint két év alatt több mint 300 százalékos forgalomnövekedést hozott a készházak piacán a csökkentett lakásáfát kihasználni igyekvő vásárlók rohama. Míg 2015-ben 300, tavaly már mintegy ezer készház épült, de a keresletnövekedés ennél is nagyobb - mondta a lapnak Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke. Megjegyezte, hogy bár egy átlagos minőségű és felszereltségű készház három hónap alatt kulcsrakészre kivitelezhető, folyamatosan nő a kivitelező cégeknél sorban álló megrendelők száma, és egyre gyakrabban bukkan fel a szerződésekben már most a 2019-re szóló teljesítési határidő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×