eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

További veszélyre figyelmeztetnek

A további ónos esőzés veszélye miatt az ország nagy részén vannak érvényben elsőfokú figyelmeztetések, riasztások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: kedden délután még leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon várható ónos csapadék, de éjszaka akár az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső. Emiatt Budapesten, Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány centiméter hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 centiméter körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan, főként az ország déli részén és a Dunántúlon lehet eső, zápor, estefelé esetleg hózápor. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakul. Napközben plusz 1-7 fokig melegszik a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×