eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Török Gábor: hisztéria és választási esélylatolgatás

Török Gábor: hisztéria és választási esélylatolgatás

Török Gábor nem tudja elképzelni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a választást, de nem mindegy, hogy relatív, abszolút vagy kétharmados többséggel. Mráz Ágoston Sámuel szerint nem segíti az ellenzéket, hogy nincs vagy csökkent a válságtudat a társadalomban.

A magyar politika rendkívül témaszegény maradt 2014-hez hasonlóan – mondta a Heti Válasznak Török Gábor politikai elemző.

A páros interjúban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója úgy fogalmazott: nem igaz, hogy ugyanott tart a politika, mint négy éve, hiszen például más az ellenzék felállása is. Az elemző szerint a virtuális térben éles lehet a verseny az ellenzéki pártok között, de ha nincs hiteles üzenetük, nem érnek sokat a plakátok. Ezzel kapcsolatban Török Gábor azt mondta, amint elindul a kampány,

úgy fog tűnni, hogy jobb állapotban van, vagy legalább létezik az ellenzék.

Mráz Ágoston Sámuel szerint nem segíti az ellenzéket, hogy nincs vagy csökkent a válságtudat a társadalomban, és már a devizahiteles ügy helyett a béremelésről szólnak a hírek.

Török Gábor úgy látja, a meglévő hisztéria inkább politikai, mint társadalmi, és

aktív, cselekvő társadalmi ellenállás nem látható.

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója közölte: nem voltak nagyobb sztrájkok, tüntetések az elmúlt négy évben, ez pedig azt mutatja, hogy a többség belülről elfogadja a rendszert.

Török Gábor ezzel kapcsolatban kiemelte: nem tudja elképzelni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a választást, de nem mindegy, hogy relatív, abszolút vagy kétharmados többséggel.

Mráz Ágoston Sámuel szerencsétlennek nevezte, hogy a Fideszt nem vizsgálta az Állami Számvevőszék, míg az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, Karácsony Gergelyről azt mondta, alkalmas új választók megszólítására.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×