eur:
393.15
usd:
367.01
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Vona Gábor szerint börtön is lehet a vége

A Jobbik önként nem fogja kifizetni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott 331 millió forintos bírságot - közölte Vona Gábor pártelnök az elnökség keddi ülésének döntését egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az ÁSZ-nak 15 napja van, hogy visszatérjen a törvényesség talajára, amit maga hagyott el, és megszüntesse az "ezer sebből vérző, alkotmányellenes eljárást". Ha nem így történik, akkor kimondható, hogy megvalósult Magyarországon a diktatúra - fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy továbbra is folytatják a pénzgyűjtést, céljuk, hogy el tudjanak indulni a parlamenti választásokon. Azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy az eljárás végén a Jobbik vezetőit börtönbe zárják. Ezt arra alapozta, hogy pártelnökként felel a párt gazdálkodásáért, majd a választás tétjeként jelölte meg, vagy ő, vagy Orbán Viktor kerül börtönbe.

Kérdésre azt is elmondta, hogy az első negyedéves állami támogatás - mintegy 111 millió forint - már megérkezett a párt számlájára, a gyűjtésből pedig eddig 54,5 millió forint folyt be. Tudomása szerint egy esetleges behajtás az állami kampánytámogatást nem érintené.

Vona Gábor arról is beszámolt, hogy elsősorban nemzetközi jogi fórumokon keresnek jogorvoslati lehetőséget, de a hazai lehetőségeket is vizsgálják.

Egy másik kérdésre azt is elmondta: abban nem gondolkodnak, hogy új pártot alapítsanak, szerinte a következő három hónapban azt nem lehetne végigvinni.

Az Állami Számvevőszék hétfőn fordult felhívással a Jobbik elnökéhez, hogy a párt tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésbe a számvevőszék vizsgálata alapján tiltott vagyoni hozzájárulásként elfogadott, 331 millió 660 ezer forintot.

Több ellenzéki pártot is vizsgált és bírságolt az ÁSZ. Közleményük szerint a DK 8,2 millió, az MLP pedig 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×