eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Rövidebb és rosszabb életre számíthatnak a magyarok – lapszemle

A kormány a keringési betegségek megelőzését célzó komplex programot fogadott el – írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet szerint az épülő győri és szombathelyi jégcsarnok üzemeltetéséhez is szükség lesz állami támogatásra.

A Magyar Idők arról ír, hogy december végén elfogadta a kormány a keringési betegségek megelőzését célzó komplex programot, amely a sport és az egészséges táplálkozás népszerűsítését, a dohányzás visszaszorítását, valamint a cukor- és a szívbetegek hatékonyabb gondozását, a szívinfarktus és a stroke-betegek minél gyorsabb ellátását tűzte ki célul. A magyarok a javuló tendencia ellenére ma is rövidebb, valamint rosszabb minőségű életre számíthatnak, mint a nyugat- és közép-európaiak többsége.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: bár lerakták a győri és a szombathelyi, állami támogatásból épülő jégcsarnokok alapkövét, előre látható, hogy az üzemeltetéshez is szükség lesz állami segítségre, főleg akkor, ha megszűnik a taó. A lap által megkérdezett sportközgazdász szerint nem kell minden létesítményt multifunkcionálisra építeni, azt ugyanis alig használják ki. Helyenként költségesebben üzemeltethetőek lennének az egyszerűbb létesítmények.

A Világgazdaság cikke szerint változatlanul jelentős számú jogsértést tapasztal a taxisok körében az ellenőrzést végző BKK. A trükközések köre az elmúlt évek során szinte semmit sem változott: az árdrágítás, az órapörgetés még mindig előfordul, és továbbra is vannak olyanok, akik úgy taxiznak, hogy hiányzik az ehhez szükséges jogosultságuk, esetenként a felszerelés sem felel meg az előírásoknak, sőt olyan vállalkozó is akadt, aki megtagadta az ellenőrzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×