eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla
Befektetési célponttá válhat a Bulinegyed

Befektetési célponttá válhat a Bulinegyed

Az új szabályozás és az ingatlanpiaci érdeklődők megjelenése megemelheti a négyzetméterárakat.

A bulinegyedben folyamatosan nőttek az ingatlanárak az elmúlt években. Mester Nándor, az Otthontérkép elemzője az InfoRádiónak azt mondta, ugrásszerű növekedés figyelhető meg a hetedik kerületi ingatlanoknál: 2017 januárjában 516 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, az évégére már 582 ezer forintra emelkedett. 

Alapvetően a Belső-Erzsébetváros város nagyon jó helyen van, minden ismérve arra predesztinálja, hogy minőségi lakásokkal legyen tele. Sajnos még nem ez a helyzet, ám az ingatóbefektetőknek épp ezért is a legideálisabb az elkövetkező években. Ha nagyobb számban felfedezik maguknak a Bulinegyedet, az jelentős trendforduló lehet. Az az egészséges, ha ez a folyamat folyamatosan fog végbemenni, nem egyik napról a másikra. 

„Hosszútávon nem tartom valószínűnek, hogy ez a bulinegyed-jelleg ilyen mértékben és ilyen kiterjedtségben fennmaradjon a hetedik kerületben” 

– mondta az elemző.

Mester Nándor szerint elsősorban a külföldiek és a hazai középosztály felső rétege jelent itt fizetőképes keresletet. Hozzátette: Belső-Erzsébetváros lakosainak cseréje főként most zajlik.

Sok mindent befolyásolhat még az önkormányzat februári döntése, amely a bulinegyed működését szabályozza. Az elemző elmondta, a szabályozási keretrendszer valószínűleg a főváros többi kerületére is hatással lesz, szigorodhatnak az előírások. Ez vetheti vissza kissé az airbnb-s üzletmenetet, és a hosszútávra kiadható lakások irányába tolhatja a piacot, így pedig növekedhet a minőségi kínálat.

A szabályozottság stabilizálhatja az árakat és megállíthatja a belvárosból való elvándorlást

- tette hozzá.

Mester Nándor szerint az éjszakai élet szabályozása megállíthatná a belvárosból való elvándorlást és kiszámíthatóságot hozna el, ami a lakások árában is megmutatkozna. 

Az élhetőbb környezet felé való elmozdulás bizonyos áremelkedést is eredményezne. Önmagában azért, mert kevesebb a turista, nem lesz több minőségi lakás, ehhez kell majd az ingatlanpiac által hozott minőségi nyomás is. Most ugyanis nagyon sok a romos ház, ezekhez képest elnyésző a felújított ingatlanok aránya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×