eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Súlyos betegségekből lett több Magyarországon - lapszemle

Szigorodik a bejelentés nélküli foglalkoztatás szankcionálása. Március végéig döntenek minden vidékfejlesztési forrásról. Áramlik a pénz a magyar bankokba.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy 2016-ban emelkedett a vastagbélbetegségek, a hasmenéssel járó fertőzések és az AIDS-betegek száma, miközben a rotavírusos és bárányhimlős fertőzéseké jelentősen kevesebb volt. Több a skarlát és az agyhártyagyulladás is - olvasható a lapban.

A Magyar Idők szerint szigorodik a bejelentés nélküli foglalkoztatás szankcionálása. Mostantól a kis és középvállalkozások is bírságot kaphatnak már az első munkaügyi jogsértés esetén is. A legtöbb szabálytalanság az építőiparban fordul elő. Tavaly tízből négy ellenőrzött építkezésen találtak nem bejelentett munkavállalót.

A Világgazdaság azt írja, hogy március végéig döntenek minden vidékfejlesztési forrásról, február második felében tehát már be is lehet nyújtani a támogatási igényeket. A Miniszterelnökség 35 milliárd forintot az energiahatékonyság növelésére, 4 milliárdot pedig a borszőlő ültetvények telepítésére csoportosít át - olvasható a lapban.

A Portfolio azt írja, hogy nagy mennyiségű pénz áramlik a magyar bankokba: a vállalatok betétállománya majdnem 19 százalékkal, a lakosságé pedig 8 százalékkal nőtt egy év alatt. A látványos növekedésnek köszönhetően bőven van miből hitelezniük a bankoknak, és nem kell attól tartaniuk, hogy egyhamar a kritikus 100 százalék fölé emelkedik a hitel/betét mutatójuk, pedig a hitelezés is gyorsulva nő - olvasható a portálon.

A napi.hu szerint több hónapos munka kezdődik a budapesti Dózsa György úton. A Városliget Zrt. nettó 1,8 milliárd forintból építteti ki a terület közvilágítását és korszerűsítteti a vízgerinc hálózatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×