eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György

Tovább tart a bizonytalanság az automatáknál - lapszemle

Akár havi 82.800 forinttal is támogathatja a munkáltató az alkalmazottja lakhatását - olvasható a Világgazdaságban. A Magyar Idők arról ír, hogy még több meddő pár kaphat esélyt gyermekvállalásra,

A Világgazdaság cikkéből kiderül: az idei évtől 51 ezer forint helyett akár havi 82.800 forinttal is támogathatja a munkáltató az alkalmazottja lakhatását, ám kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. A magyar dolgozók mobilitása nagyon alacsony, aminek egyik legfőbb oka, hogy saját tulajdonú lakásban élnek, amit nem szívesen adnak fel. A leggyakoribb mobilitást támogató munkáltatói eszköz a bérletvásárlás, majd a gépjárműhasználat támogatása, ezt követi a lakásvásárlás és a bérlés, aminek egy részét a munkáltatók közel fele, illetve harmada állja.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy három magyar síelő izraeli színekben folytatja pályafutását, annak ellenére, hogy emiatt ki kell hagyniuk az idei téli olimpiát. Kettejüket egy korábban elfogadott osztrák sportorvosi igazolás miatt utólag egy időre eltiltották Magyarországon, amit túlságosan súlyos ítéletnek tartanak. A nemzetközi eredményekkel rendelkező fiatal sízők nemzetközi ranglista pontjaik alapján esélyesek lettek volna az idei téli olimpiai részvételre.

A Magyar Idők cikke szerint a jövőben még több meddő pár kaphat esélyt gyermekvállalásra, miután a kormány mintegy 8 milliárd forint támogatást biztosít a mesterséges megtermékenyítést végző állami és egyházi intézmények fejlesztésére. Magyarországon nagyjából minden ötödik gyermeket tervező párnak csak orvosi segítséggel teljesülhet az álma.

A Világgazdaság interjút készített Vukovich Gabriellával, a KSH elnökével, aki szerint indokolatlanul sok erőforrást emésztene fel, ha megyénként mérnék a fogyasztói árindexet, annak ellenére, hogy az ország különböző területein nagyon eltérő árszínvonal érvényesül. A lakosság a KSH elnöke szerint azért érzékel a hivatalostól adattól eltérő inflációs mértéket, mert nincs olyan ember, akinek a fogyasztási szerkezete megegyezik az átlaggal.

A Magyar Időknek a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Rigó Csaba nyilatkozott, aki úgy véli: hamis, főként politikai indíttatású állítást tesz, aki azt hangoztatja, hogy intézményesített korrupció lenne Magyarországon. A szakember szerint a tavalyi évben a korábbinál is nagyobb és átláthatóbb verseny jellemezte a közbeszerzési piacot.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: továbbra sincs céldátuma az étel-, és italautomaták online bekötésének, így nem tudni, a szolgáltatóknak mennyi idejük van felkészülni az új előírásokra. A lap úgy tudja, a 35 ezer készülékből jelenleg alig néhány száz rendelkezik automata-felügyeleti egységgel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×