eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szenzációs idő lesz a hétvégén

Szenzációs idő lesz a hétvégén

Akár 15 fokot is elérheti a hőmérséklet szombaton és vasárnap - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Reggel és az esti óráktól itt-ott - nagyobb eséllyel északkeleten - ködfolt előfordulhat. Éjszaka, reggel és a délelőtti órákban több helyen várható eső, majd délnyugat nyugat felől megszűnik a csapadék. A délnyugati, déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható (délnyugaton lesz a legmelegebb), de az északkeleti, északi határmegyékben ennél kissé hidegebb valószínű.

Szombaton általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Északi-középhegység térségében tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, csapadék nem várható, az Északi-középhegység térségében ugyanakkor még mindig lehetnek felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet élénk, a Dunántúl északi részén helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×