eur:
394.9
usd:
371.59
bux:
66333.13
2024. április 16. kedd Csongor
Újabb metróvonal épül Budapesten, készen a tervek

Újabb metróvonal épül Budapesten, készen a tervek

Készülnek a rákoskeresztúri metróvonal engedélyezési tervei, a tervező iroda már tavaly novemberben leszállította a tanulmányterveket.

Négy útvonaltervet vizsgált az iroda. Három esetben a körvasútnál, a Rákos-pataknál ágazna el a metró és a Rákos-Hatvan vasútvonal mentén érné el a kerületet. A negyedik változat szerint a metró a HÉV-vonalból a XVI. kerületi Sárga rózsa utcánál fordulna jobbra, végig a felszínen haladna, az Akadémiaújtelepnél lépne be a XVII. kerületbe és innen kéreg alatti vezetéssel érné el Rákoskeresztúr-városközpontot - derül ki a Rákosmenti Hírek cikkét szemléző Világgazdaságból.

A kivitelezés költségét a tervezők 123-127 milliárd forintra becsülik. Rákoskeresztúrról a Déli pályaudvar most 47 perc alatt lehet elérni, az új metróval 32 percre csökkenne a menetidő, az Őrs Vezér tere pedig 22 helyett 13 perc alatt lenne elérhető.

A jogerős építési engedélyek 2019-re lesznek meg, az építkezés 2020 után indulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×