Milliárdokkal tartoznak a pártok a NAV-nak – lapszemle

Infostart
2017. december 27. 06:37
A Magyar Nemzet Szerint mintegy kétmilliárd forinttal tartoznak még a 2014-es választásokon indult pártok. A Magyar Hírlap a lakossági állampapírpiacról kérdezte az Államadósság-kezelő Központ Zrt. vezérigazgatóját. Geriátriai szakkórházat és demenciaközpontot alakítanának ki a gyöngyösi kórház régi épületében – írja a Magyar Idők.

Mintegy kétmilliárd forint bírságot nem tudott behajtani a 2014-es országgyűlési választáson indult kamupártokon az eltelt csaknem négy év alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – közli a Magyar Nemzet. Mindössze 3,9 millió forintot sikerült befizettetni – derült ki a Nemzeti Választási Iroda összegzéséből. A bírságokat – összesen 1,96 milliárd forintot – határidőre vissza nem szolgáltatott ajánlóívek miatt szabták ki legtöbbször a helyi választási bizottságok.

Érdemi javulás történt idén a lakossági állampapírpiacon, és a befektetők leginkább a hosszabb távú lehetőségek iránt érdeklődnek - nyilatkozta az Államadósság-kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak. Barcza György kitért arra is, hogy várakozása szerint jövőre tovább csökken az államadósság és emelkedik a hazai finanszírozási arány.

Geriátriai szakkórházat és demenciaközpontot alakítanának ki a gyöngyösi kórház régi épületében – olvasható a Magyar Időkben. A javaslatot szakmai és politikai körökben egyaránt támogatandónak tartják – nyilatkozta a lapnak a kórház főigazgatója. Weisz Péter bízik abban, hogy hazai és akár uniós forrásokból hamarosan összejöhet az országosan is egyedülálló kezdeményezés megvalósításához szükséges, mintegy 4,7 milliárd forint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Milliárdokkal tartoznak a pártok a NAV-nak – lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást