eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Még több helyen választható a digitális jólét alapcsomag

Még több helyen választható a digitális jólét alapcsomag

Négy újabb szolgáltatónál érhető el a digitális jólét alapcsomag - jelentette be Deutsch Tamás, a digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, hogy ezzel országosan már 16 magyarországi internetszolgáltatónál vehető igénybe a megfizethető és jó minőségű internetszolgáltatás. Kiemelte, hogy a fél éve bevezetett digitális jólét alapcsomag iránt a szolgáltatóknál már több tízezren érdeklődtek.

Az ezres nagyságrendet is meghaladta már azok száma, akik a mai napig a 12, mától pedig a 16 szolgáltatónál ilyen csomagra előfizettek. Azt mondta, a felméréseik szerint a megkérdezett, internet előfizetéssel nem rendelkezők 14-16 százaléka számára drága a szolgáltatók kínálatában megjelenő, legkedvezményesebb előfizetés is. Ezért döntöttek valamennyi magyarországi internetszolgáltatóval egyetértésben a digitális jólét alapcsomag elindításáról - fejtette ki a miniszterelnöki biztos.

A miniszteri biztos szerint több mint 6-7 éve bővült ilyen nagy mértékben az internethasználók aránya. "Magyarország 2016 elején 72 százalékos szinten állt a 16-74 év közti magyarok rendszeres internethasználatában. Ez 2017 őszére 78 százalékra bővült".

Deutsch Tamás hozzátette: ebben a felmérésben az Európai Unió átlaga 79%. 2018-ban Magyarország ezt az arányt elérheti és akár meg is haladhatja, így a legjobb mutatóval rendelkező országok közé kerülhet az EU-ban.

Az Európai Unióban jövőre Magyarországon lesz a legalacsonyabb az internethasználati díj áfája, ugyanis január elsejétől a mostani 17-ről 5 százalékra csökken az áfa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×