eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kövér László: ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak

Kövér László: ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak

Az Országgyűlés elnöke szerint nincs még minden veszve Szegeden a Fidesz számára, bár azt elismerte, hogy évek teltek el és mégsem erősödött meg eléggé a kormánypárt a megyei jogú városban.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a SZEGEDma Klub estjén vett részt, amely előtt interjút adott a Délmagyarnak

Azt mondta, a pártban hosszú időn keresztül vártak arra, hogy a szegedi Fidesz összeszedi magát (a helyi Fidesz-szervezet nemrég tisztújítást tartott volna, ám nem volt határozatképes a grémium).

„Ehhez képest azt láttuk – főként a 2014-es választások után –, hogy leépült, szétzilálódott az a közösség, ami itt 2002 után is nagyon erős volt. Nincs értelme firtatni, hogy miért alakult így, a jövőre kell koncentrálnunk.”

Kövér az is mondta, hogy ettől függetlenül még időben van a Fidesz; az országgyűlési választásokra még megfordulhat az irány, hiszen a két választókerületből az egyikben most is a Fidesz képviselője, B. Nagy László dolgozik, és a házelnök abban reménykedik, hogy tavasszal a másik körzetben is tudnak majd nyerni. 

Hozzátette: új, egységes csapat van alakulóban, amelynek az a célja, hogy Szegeden megfordítsa a politikai erőviszonyokat a Fidesz javára.

Kövér László: ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak

Kövér László hangsúlyozta, nem mondtak le a városról és több segítséget adnak a helyi szervezetnek. 

Figyelünk Szegedre, nem mondunk le a városról, ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak.” 

A házelnök elmondta, egyelőre még csak körvonalazódik, hogy kik legyenek a jelöltjeik, a Fidesz hivatalosan a január 16-i országos választmányi ülésén dönt majd arról, hogy a 106 egyéni választókerületben kiket indít el. 

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×