eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fidesz: Brüsszel továbbra is a kötelező kvótát erőlteti

A Fidesz szerint Brüsszel és az európai uniós kormányfők többsége továbbra is át akarja erőltetni a kötelező kvótát és az egész migrációs menetrendet.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a pénteken lezárult EU-csúcs jól jelzi, hogy most jönnek a legkeményebb hónapok, amikor meg kell védeni Magyarországot.

Mostantól tehát, ha lehet még nagyobb a tét, hogy milyen kormány alakul Magyarországon a jövő évi választásokat követően - fogalmazott a Fidesz politikusa, aláhúzva, amíg Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, addig továbbra is mindent megtesznek, hogy megvédjék Magyarországot.

Hidvéghi Balázs szerint azonban, ha egy bevándorláspárti kormány alakulna, akkor "Magyarországot könnyedén elmozdítják a Soros-terv útjából".

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke személyében az uniónak végre van egy olyan nagy tekintélyű személye, aki "végre kimondta az igazságot", vagyis azt, hogy a kötelező kvóták nem jelentenek megoldást a migrációs kihívásokra.

Kiemelte, az is kiderült ugyanakkor, hogy a bevándorláspárti politikusok ezzel nem értenek egyet és csak a kötelező, minden tagállamra érvényes kvótákban hisznek.

Hidvéghi Balázs ide sorolta Angela Merkel német kancellárt, az olasz és a holland kormányfőt, Avramopulosz migrációs biztost, Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökét, Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjét, Cecilia Wikströmöt, az EP migrációs jelentéstevőjét, Ska Kellert, az EP zöldpárti frakcióvezetőjét, valamint Niedermüller Pétert "Gyurcsány Ferenc képviselőjét".

"Ők mind azon vannak tehát, hogy átverjék a Soros-tervet a Brüsszeli döntéshozatalon" - jelentette ki a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, a kötelező kvótát pártolók azt is kimondták, hogy a visegrádi négyeket meg kell kerülni ebben a kérdésben és jövő tavasszal egy egyszerű többségi döntést kell hozni a kvótákról.

Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia ugyanakkor a mostani EU-csúcson is bebizonyították, hogy a "Közép-európai kormányok állnak egyedül az emberek érdekei mögött" - mondta Hidvéghi Balázs, aláhúzva, ebben a régióban az emberek elsöprő többsége elutasítja az erőltetett migrációt, a betelepítéseket és a kvótákat.

A Fidesz politikusa szerint azonban erről még nem sikerült meggyőzniük az uniós kormányfők többségét. "Nincs kétségünk afelől, hogy a Soros-birodalom különböző képviselői és a brüsszeli bevándorláspárti politikusok újabb össztűz alá fogják venni Magyarországot azzal a kifejezett céllal, hogy elmozdítsák az útból az Orbán-kormányt" - fejtette ki, hozzátéve, a kabinet azonban ellenáll ennek a nyomásnak.

Hidvéghi Balázs kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy a Jobbik "eltévesztette a házszámot" a pénteki tüntetésén, ugyanis szerinte az ellenzéki pártnak nem a Fidesszel van vitája, hanem az Állami Számvevőszéknek kellene válaszokat adnia. Ebben a kérdésben pedig "talán jobb lenne, ha Simicska Lajosnál kopogtatnának, hiszen ezt az egész ügyet, az illegális pártfinanszírozást és a plakátok ügyét azt Vona Gábor és Simicska Lajos közösen bénázták el" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×