eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György
Közös, földharcos kampányra készül az MSZP és a Párbeszéd

Közös, "földharcos" kampányra készül az MSZP és a Párbeszéd

A választási siker és a minél nagyobb támogatottság érdekében tovább kell bővíteni az együttműködést újabb pártokkal – hangsúlyozta Karácsony Gergely a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában. Molnár Gyula, szocialisták elnöke arról beszélt, hogy nem szállnak be a plakátháborúba, amely a Jobbiknak is csak ártott.

Karácsony Gergely a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje - erősítette meg az ellenzéki politikus és Molnár Gyula, a szocialisták elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

 „Politikai értelemben eldőlt.

Az a fontos, hogy azt használjuk, hogy közös miniszterelnök-jelölt, tehát semmiképpen sem egy párté."

Karácsony Gergely kiemelte, hogy a kormányváltás elérés érdekében nincs idő a vitákra, mielőbb széles körű összefogást kell elérni, hozzátéve, hogy nem az összefogásban jelenleg részt vevő pártok aktuális támogatottságát kell figyelembe venni, hanem tovább kell bővíteni az együttműködést újabb pártokkal.

 „Reméljük, hogy a kör még bővülni fog olyan pártokkal, amelyek belátják, hogy ahhoz, hogy visszaadjuk a hitet a kormányváltásban annak a nagyon sok szavazónak, akik változást akarnak, remélem, más pártok is fognak társulni ehhez a politikai szövetséghez. Benne van az a két párt, amit mi képviselünk: a Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Szocialista Párt, illetve a Liberálisok és más politikai szervezetek is jelezték, hogy szívesen csatlakoznak.”

Karácsony Gergely a Jobbikkal ugyanakkor kizárta az összefogást.

Közös lista, jelöltek, program és csapat

„Határozottan az a közös szándékunk, hogy a sok teketóriázás és a pártok belső piszkálódásai után az ellenzék politikája végre ne a pártokról, hanem az emberekről szóljon. Ehhez azonban le kell tisztítani azt a képet, amit a választók fejében ki akarunk alakítani, ehhez pedig széles körű együttműködés kell, amihez közös ajánlatot kell fogalmaznunk. Ennek része az, hogy van egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista, közös jelöltek és egy közös program.”

Karácsony Gergely jelezte, közös csapatot kell felállítani, és egy tanácsadó testület segítségére is számít.

„A leendő miniszterelnökjelölti-kampánycsapatom egy ponton túl össze fog érni a két párt kampánycsapatával, emellett szeretnék egy tanácsadó testületet is felállítani olyan párton kívüli, de a magyar közéletben jelentős súllyal és befolyással bíró emberekből, akiknek kíváncsi vagyok a véleményére. Amikor összeáll a pártok listája és látjuk, milyen hadrendben futunk neki, akkor meg lehet ezt a kormányzóképességet ennél konkrétabban is megmutatni,

akár egy árnyékkormány formájában is.

Ez valamikor februárban lesz.”

A Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, hogy gazdasági-társadalmi fordulatot akarnak elérni Magyarországon, ehhez az emberek képzettségét, szociális biztonságát és az egészségügyi ellátását biztosítani kell.

"Földharcos kampány" következik

A szocialisták elnöke jelezte, a solymári időközi választás rámutatott, hogy hiába fogtak össze a demokratikus ellenzéki pártok, a jobbikos szavazók nem voksolnak más ellenzéki erőkre. Molnár Gyula arról is beszélt, hogy a kampányban nem szállnak be a plakátháborúba, amely a Jobbiknak is csak ártott.

"A kormány a 94 százalékos médiatúlsúlyával sok helyre nem enged minket. A közterületi reklámpiacba nem sodródnánk bele, Simicska és Mészáros közé, ez elég drága lesz ez most a Jobbiknak. (...) Nekünk egy

földharcos kampányt kell folytatnunk,

használni a közösségi médiát és a 6 százalék szabad, független médiát."

Karácsony Gergely aláhúzta, hogy a menekülthelyzet fontos téma, de Magyarország jövője szempontjából sok fontosabb probléma is van, hozzátéve, hogy a Fidesznek érdeke, hogy a menekültekről beszéljen mindenki, nem pedig az ország valós gondjairól.

Molnár Gyula kiemelte, hogy Jeremy Corbyn, a brit munkáspárti vezetője várhatóan részt vesz MSZP év eleji kongresszusán, és kampányban tanácsadóként számítanak a német Heiko Kretschmerre is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×