eur:
393.42
usd:
368.11
bux:
66136.09
2024. április 24. szerda György
Újabb népszavazás jöhet

Újabb népszavazás jöhet

Jóváhagyta a 3-as metró teljes akadálymentesítésére vonatkozó népszavazási kezdeményezést a Fővárosi Választási Bizottság, amelyet a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s tagja, Horváth Csaba magánszemélyként nyújtott be.

A budapestiek megnyerték az első csatát – mondta sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője. Hozzátette, ez önmagában győzelem, de nem lett volna szabad idáig eljutni.

„A kötelezettségünk, hogy mégiscsak elhárítsunk a problémának az alapját, az akadálymentesítésnek meg kell történnie. Nem fordulhat elő, hogy a város egyik legfontosabb közlekedési útvonalát ne használhassa mindenki egyenrangúan” - emelte ki.

A szocialista politikus szerint az akadálymentesítés nem pénz, hanem civilizációs kérdés. Úgy véli, hogy Tarlós István főpolgármester inkább a kormány, mint a budapesti lakosok mellé állt.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez - jelentette ki. 

A népszavazáshoz 138 ezer érvényes aláírást kell gyűjteni.

Horváth Csaba szerint a demokratikus ellenzék pártjainak közösen kell képviselniük a budapestieket. 

Reményét fejezte ki, hogy néhány napon belül minden ellenzéki demokratikus párt, politikai erő vagy civil szervezet csatlakozik majd az aláírásgyűjtéshez.

A Párbeszéd és az Együtt már megerősítette a csatlakozását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×