eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Megérkezett az influenzavírus

Megérkezett az influenzavírus

A legfrissebb jelentés szerint Magyarországon még alacsony az influenza aktivitása, így még nem késtek el azok, akik védőoltással szeretnének védekezni a kellemetlen tünetekkel járó betegség ellen.

A 49. héten regisztrált influenzaszerű megbetegedések becsült száma az előző héthez képest alig változott, 8 750 beteg fordult orvoshoz ilyen tünetekkel. A betegek egyötöde volt gyermek. A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz forduló betegek száma Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb.

Eddig Baranya, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében diagnosztizáltak influenzavírus okozta megbetegedést.

Mind az öt megbetegedést az influenza B vírusa okozta.

Európában is alacsony az influenza aktivitása, a legtöbb országban szórványosan fordulnak elő influenzás megbetegedések. Eddig viszonylag kevés vírust mutattak ki, közülük több volt influenza B, mint influenza A vírus – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

A közlemény szerint a kormány az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosít az influenza fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozók térítésmentes vakcinával történő védőoltására. Ebben a szezonban is 1,3 millió térítésmentesen felhasználható influenza elleni vakcina áll rendelkezésre Magyarországon.

Felhívják a figyelmet arra, hogy mivel az influenza vírusok járványos terjedése még nem kezdődött meg, az influenza elleni védőoltást még mindig érdemes beadatni, hiszen még van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Térítésmentes védőoltásra jogosultak többek között a 60 év felettiek, bizonyos krónikus betegségekben szenvedők, a várandós nők, az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók, valamint idén először a pedagógusok is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×