Gigantikus magyar szállodalánc alakul

Infostart
2017. december 13. 06:38
Megalakul a legnagyobb hazai tulajdonú, Kelet-Közép-Európában is meghatározó szállodavállalata jövő tavaszra: összesen 18 magyarországi és öt külföldi hotel tulajdonosa lesz a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., az egységek a Hunguest Hotels üzemeltetésébe kerülnek - írja a Magyar Idők.

Ehhez több lépcsőben megvalósuló tőkeemelésről határozott kedden a tőzsdei társaság, aminek eredményeként a Konzum saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot. 

A Konzum a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé azokat a határozatokat, amelyek több magyarországi és külföldi szálloda megvásárlásáról is szólnak – ezek egy része jelenleg is az nyrt. közvetett érdekeltségében áll.

További szállodák is a nagybefektető érdekeltségébe kerülnek az elkövetkező hónapokban: hasonló feltételek mellett a jelenleg a Wellnesshotel Építő Kft. tulajdonában lévő egerszalóki, négycsillagos Hotel Saliris Resort, valamint a muraui Ferien Hotel apportként ugyancsak az összesen megközelítőleg 30 milliárd forintos tőkeemelés részét képezik majd. Ugyancsak a Konzum érdekeltségébe kerül a Leisztinger Tamás üzletemberhez köthető Arago Zrt. tulajdonában lévő Ligetfürdő Kft., amely a szegedi négycsillagos Forrás Hotelt és Magyarország legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdőjét, a Napfényfürdő Aquapolist birtokolja, továbbá a montenegrói négycsillagos Sun Resort és két, Ausztriában, a Hohe Tauern Nemzeti Parkban fekvő szálloda (a Hotel Heiligenblut, illetve a Post Hotel) tartozik hozzá.

A szállodavásárlásokat, tőzsdei ügyleteket a Gazdasági Versenyhivatal és a jegybank felügyeli, a folyamat várhatóan 2018. február végéig zárul. Jövő tavaszra a legnagyobb belföldi vendégforgalmat bonyolító Hunguest Hotels lánc régiós szinten is az élre kerül: a közvetlen és közvetett formában a Konzum Nyrt. tulajdonába kerülő szállodaportfóliót ugyanis a turisztikai vállalat üzemelteti tovább. Az egyik legjelentősebb, befektetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó nagyvállalat saját tőkéje az előzetes számítások szerint a tranzakciók végére elérheti az 50 milliárd forintot, a forgalomban lévő összes Konzum-részvény száma pedig körülbelül 30 millióra nő majd - írja a Magyar Idők.