eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az MSZP elnöksége elfogadta Karácsony Gergely ajánlatát

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje - közölte az MSZP elnökhelyettese kedden az MTI-vel a sajtóhíreket megerősítve.

Gőgös Zoltán azt mondta, az országos elnökség hétfőn "elsöprő" többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta, az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon.

"Azt szeretnénk, azt mondjuk egy éve, hogy a kormányváltáshoz szélesebb bázisú szövetség kell. A politikában sose mondjuk olyat, hogy soha."

Gőgös Zoltán InfoRádiónak adott interjújában hangsúlyozta, elképzelhető, hogy az év első hónapjaiban létrejöhet egy szélesebb baloldali szövetség.

"Ha valaki komolyan gondolja, hogy kormányt akar váltani, nincs más út. Örülnék, ha januárban csinálnánk egy roadshow-t, aminek a vége egy előválasztás, azon vegyen részt minden olyan miniszterelnök-jelölt, aki megjelent a baloldali pályán."

Az elnökség döntésére figyelemmel folytatják a tárgyalásokat a választási együttműködésről - közölte.

Elmondta, Karácsony Gergelyt - aki Zugló polgármestere is - alkalmasnak tartják arra, hogy vezesse a baloldal kampányát és miniszterelnök legyen.

"Karácsony Gergely azt mondta, ha van olyan jelölt, aki szélesebb bázisra tud menni, szívesen hátrébb is lép. Ez nagyon szimpatikus dolog."

Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy a Párbeszéd politikusa hétfőn Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával hétfőn Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.

Az MSZP szombati programbemutató nagygyűlésén Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, hogy a magyar demokráciát újra meg kell védeni, össze kell fogni, együtt kell működni a Párbeszéddel. Karácsony Gergely erre a helyszínen úgy reagált: "döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, (...) és hozok magammal mindent, amit tudok".

Az MSZP elnökhelyettese jelezte, folytatódnak az egyeztetések, civil szervezetekkel és a Demokratikus Koalícióval is.

"Még néhány vitás pont van, főleg arról, hogy koordinált vagy közös jelöltek lennének, mi közöset szeretnénk, a DK egyelőre koordináltat mond. Most nevesítve lesznek jelöltek, az élet eldönti a végső formát. Az önmagában kizárja a koordinációt, ha túl sok párt lenne."

Minden mérés azt mutatja, hogy egy közös listát, egy baloldali kihívót akar mindenki. Ha a pártok ezt nem veszik tudomásul, el fognak tűnni, akár az MSZP is.

"Szeretnénk elérni, hogy legyen a Jobbikon kívül egy valós kihívási pozíció."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×