eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György
Mégis megfúrják a kerti kutak régi szabályait

Mégis megfúrják a kerti kutak régi szabályait

Engedélyeztetési eljárás, valamint előzetes bejelentési kötelezettség nélkül lenne létesíthető a jövőben 80 méternél nem mélyebb kút - az erről szóló javaslatot már benyújtották az Országgyűléshez a kormánypárti képviselők.

Az előterjesztés szerint a gazdasági célú vízkivételhez használatos kút továbbra is engedélyköteles maradna. Emellett továbbra is engedélyköteles maradna a fúrás a hideg- és termálkarsztrétegekben, ezenkívül a vízbázisok védőterületének érintettsége esetén történő fúráskor is, mélységtől és vízmennyiségtől függetlenül - írja a Magyar Idők.

A módosító javaslat szerint a kormány meghosszabbítaná az illegálisan fúrt kutakra vonatkozó moratóriumot: az eredeti határidő ugyanis jövő év végén járt volna le, a javaslat szerint az új engedélyeztetési dátum viszont 2028. december vége lenne. Érdemes tudni, hogy azoknak a tulajdonosoknak kell rendezniük az engedélyeztetést vagy a korábbi, szabálytalan eljárást korrigálni, akik 2016. június 3. után létesítettek kutat, nekik azonban a korábban e célból befizetett illeték 30 napon belül visszajárna.

Ha az országgyűlési képviselők megszavazzák a módosító javaslatot, az új szabályok 2018. március 15-én lépnek majd hatályba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×